Kategoriarkiv: Okategoriserade

PUREBRED I

Första delen av Lisa Hågensens dystopi för unga vuxna kommer i höst!

omslag mer blå

De trodde att en värld utan raser och religion skulle bli en värld i fred.

De trodde fel.

En uråldrig rörelse har krälat upp till ytan och gör sig redo att ta över världen.

Långt därifrån planerar Thorbi, Laban och deras vänner sin flykt från den bortglömda staden Olympo. Plötsligt kommer män från Utsidan och rövar bort freaket Dora. Alla i Olympo föraktar Dora, men Thorbi hatar henne. Hon mördade hans syster.

Varför vill Laban följa efter männen och rädda Dora? Vad har hon med den uråldriga rörelsen att göra? Thorbi bryr sig inte. Han följer med på den livsfarliga resan, och får han bara chansen tänker han hämnas sin syster.

Tidningen Kulturen skriver om Lisa Kiddo!

Tidningen Kulturens recensent Pierre Angell har läst Span & Span och den stora Guldkuppen och Mysteriet på High Chaparral av Lisa Kiddo.

”Möt Myran och Flisan i jakt på en luring. Lisa Kiddo skriver en bok med lekande lätt språk och bjuder in läsaren på mysteriet, eller kanske skall det vara mysterierna. För allt eftersom handlingen fortskrider så byggs historien upp av delikata delhistorier, alldeles som det hör till en god deckare.”

Span & Span framsida

Mysteriet på High Chaparral

 

 

 

 

 

 

 

 

”Lisa Kiddo skriver spännande för både barn och ungdomar, så möt mysteriet och välj bok efter åldersgrupp. Örjans berättelse är den avslutande i Mysteriet på High Chapparal.

Det här varit den bästa och den underligaste av alla Chappen-tävlingar vi varit på”, sa Simon när vi stod och skrev våra namn på hans gips. ”Den bästa”, sa jag.

Som läsare vill jag hålla med Örjan och Simon genom att tillägga: Detta har varit den bästa bok jag läst om Chappen-tävlingar.”

Läs hela Pierre Angells recension i Tidningen Kulturen här!

Ur led är tiden!

Lisa Hågensen fick ett hedersomnämnande i Fantastiknovelltävlingen 2015. Av 117 bidrag korades tre pristagare och fem hedersomnämnanden. Här är författarna tillika juryn Niklas Krog, Pia Lindestrand och Karolina Bjällerstedt Mickos omdömen om Lisas novell Ur led är tiden:

 

”Ur led är tiden” av Lisa Hågensen

 NK: Tiden stannar under en skollektion – för alla utom en elev. Kanske novellen med årets starkaste obehag. Bitvis är det riktigt otäckt. Mycket välskrivet.

 PL: Bra idé, med tiden som stannar i en skola, och bitvis mycket väl genomförd, med ett personligt tilltal och många skrämmande scener.

 KBM: Alla har väl nån gång känt att tiden går långsamt i skolan och att den liksom äter upp eleverna, men i den här berättelse blir det verklighet. Tiden stannar för alla utom en elev. Skolan blir ett levande väsen och huvudpersonen går på blodisande upptäcksfärd i ”valfiskens mage”.

 

För att läsa hela artikeln, klicka här.

BTJ recenserar Span & Span och den stora Guldkuppen!

 

spanospan”/…/ Boken börjar spännande med att flickorna träffar på två mystiska personer som uppträder underligt. När de sedan får veta att någon stulit guld från kyrkor i närheten, då tycker Span & Span att de måste hjälpa till och lösa fallet. Flickorna är modiga och författaren kopplar greppet om läsaren med kittlande cliffhangers i slutet av nästan varje kapitel. Span & Span och den stora guldkuppen är en välskriven bok med stor text som passar både till högläsning och att läsa själv för nybörjaren. Ida Evelinas färgglada illustrationer på varje sida gör ett trevligt och inbjudande intryck.” Marianne Ericson, lektör

Recensionen kan läsas i sin helhet i BTJ-häftet nr 19, 2015.