Ur led är tiden!

Lisa Hågensen fick ett hedersomnämnande i Fantastiknovelltävlingen 2015. Av 117 bidrag korades tre pristagare och fem hedersomnämnanden. Här är författarna tillika juryn Niklas Krog, Pia Lindestrand och Karolina Bjällerstedt Mickos omdömen om Lisas novell Ur led är tiden:

 

”Ur led är tiden” av Lisa Hågensen

 NK: Tiden stannar under en skollektion – för alla utom en elev. Kanske novellen med årets starkaste obehag. Bitvis är det riktigt otäckt. Mycket välskrivet.

 PL: Bra idé, med tiden som stannar i en skola, och bitvis mycket väl genomförd, med ett personligt tilltal och många skrämmande scener.

 KBM: Alla har väl nån gång känt att tiden går långsamt i skolan och att den liksom äter upp eleverna, men i den här berättelse blir det verklighet. Tiden stannar för alla utom en elev. Skolan blir ett levande väsen och huvudpersonen går på blodisande upptäcksfärd i ”valfiskens mage”.

 

För att läsa hela artikeln, klicka här.