Böcker

 

Hennes ögon blåHennes ögon blå av Lisa Hågensen

Genre: Thriller/fantasy
ISBN: 978-91-981930-0-8
Förlag: Fusce Förlag
Utgivningsdatum: 2014-06-25
Media/bandtyp: Bok/Häftad
Sidor: 280
”[...]Här har du en rappt skriven rysare som är så engagerande att du vill läsa den var och när som helst. De berättartekniska greppen runt de två parallella handlingarna är genialiska och överraskande men intrigen behåller ändå tydlighet och sammanhang. Huvudpersonen Raili är dessutom smart och rolig och jag längtar efter att träffa henne igen”, Birgit Hognert, bibliotekarie
***
De väntar på henne utanför kyrkporten. Året är 1671 och Kirsti Martasdotter fängslas och anklagas för häxeri. Åtta månader senare rymmer hon. Höggravid, torterad och våldtagen tar hon sig tillbaka hem till Lövaren. 

2011. Denna ondskans sommar, när en galning skjuter ihjäl ungdomar på en ö i norska skärgården, ser Raili fram emot sex lugna veckor i sitt lilla torp i Lövaren. Men allt står inte rätt till där runt sjön. Någonting är fruktansvärt fel. 

Vad fyller vi varandras tomrum med?
Kärlek?
Hat?
Ondska?
Vi väljer. Sedan skördar vi.
***
 Vill du köpa boken?
MyMysteriet på High Chaparralsteriet på High Chaparral av Lisa Kiddo
Genre: Äventry, spänning, western, 12 – 15 år
ISBN: 978-91-981930-1-5
Förlag: Fusce Förlag
Utgivningsdatum: 2014-06-25
Media/bandtyp: Bok/Häftad
Sidor: 297
”Ett mycket spännande äventyr som utspelar sig mitt under sommarens stora westernhöjdpunkt- tävlingarna på High Chaparral. Trots att tävlingarna och ridningen återges av en i sporten insatt författare, så kan alla barn och ungdomar fängslas av boken, vare sig de är hästtokiga eller ej.” Johanna Rosén
***
”Folk försvinner. Barn och gamla… Så är det.” Gus nickade för sig själv. ”Det är därför jag aldrig går här ensam. Och jag håller mig borta från de gamla husen.” 

Simon sa till Maja, Klara och Örjan att den gamle trappern bara berättade en spökhistoria för dem. Men det var någonting skumt i görningen inne på High Chaparral, det måste till och med Simon medge. 

En kväll smyger de sig in i parken för att undersöka de gamla husen, och samtidigt som det fruktansvärda åskvädret brakar loss upptäcker de något mycket hemskare än de någonsin kunnat föreställa sig.
***
Vill du köpa boken?
Mysteriet på High ChMysteriet på High Chaparral Mp3aparral finns också som ljudbok.
Uppläsare är Jakkin Wiss och Louise Åberg på
In Mind Studios.
Vill du köpa ljudboken?
Bokliv